GREGOR SCHLIERENZAUER NA LUZIE

schlierenzauer gregor

Gregor Schlierenzauer po sezonie odkrył trochę swoje prawdziwe oblicze. Jaki jest na co dzień na skoczni, widzimy w telewizji. Jaki jest w życiu i po konkursach, można się dowiedzieć z wywiadu, który zamieścił na swojej stronie. Oto garść pytań i odpowiedzi dotyczących austriackiego skoczka.

Czy gra pan na jakimś instrumencie muzycznym?

Gregor Schlierenzauer: Uczyłem się na pianinie, ale nic z tego nie wyszło.

Zamierza pan studiować?

G.S: Aktualnie nie, ale nie wykluczam, że to się zmieni. Interesuje mnie marketing sportowy.

– Jak jest pana rekord w skoku przez przeszkodę?

G.S: 158 cm.

– Mógłby pan mieszkać poza Austrią? Wyobraża to pan sobie?

G.S:Tak, wyobrażam, choć raczej nie wyprowadziłbym się na zawsze. Gdzie? Do Kanady, może do Norwegii.

– Ile Red Bulli pije pan każdego dnia?

G.S: Piję je wtedy, kiedy potrzebuję. Nie muszę codziennie, ale czasami, po ciężkim treningu lub długich zawodach nie musi to być większa puszka.

– Jak długo chce pan skakać?

G.S: Na pewno nie tak długo jak Noriaki Kasai. Mam teraz 22 lata, czuję się dobrze wytrenowany, nie narzekam na zdrowie. Dopóki skoki będą sprawiały mi radość, nie zrezygnuję.

– Zmieni się pan w kibica podczas letnich igrzysk czy podczas EURO 2012?

G.S: Podczas letnich igrzysk interesuje mnie przede wszystkim lekkoatletyka i sprint na 100 metrów. A na co dzień ściskam kciuki oczywiście za wszystkich austriackich sportowców.

– Jaka jest pana ulubiona skocznia?

G.S: Mam ten luksus, że zwiedziłem już prawie wszystkie. Architektonicznie najbardziej podoba mi się Bergisel w Innsbrucku oraz obiekt w Oslo.

– Czy ma pan jakiegoś przyjaciela w którejś z innych reprezentacji?

G.S: Właściwie ze wszystkimi doskonale się rozumiem, choć na skoczni jesteśmy rywalami. Specjalne stosunki łączą mnie jednak z Andersem Jacobsenem. Zaczynaliśmy skakać razem, stoczyliśmy wspólnie wiele porywających pojedynków. Wszystkie przebiegały w świetnej atmosferze.

Żródło: www.sports.pl

Komentarze

comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook
Facebook
Instagram