You are currently viewing PŚ FALUN: PORANNE TRENINGI DLA SCHLIERENZAUERA i STOCHA

PŚ FALUN: PORANNE TRENINGI DLA SCHLIERENZAUERA i STOCHA

Stoch Kamil fot.A.Sierotnik - PŚ FALUN: PORANNE TRENINGI DLA SCHLIERENZAUERA i STOCHAGregor Schlierenzauer i Kamil Stoch byli najlepsi w dzisiejszych porannych treningach na dużej skoczni w Falun. Dobrze spisywali się także Anders Bardal oraz Stefan Kraft.

 

Schlierenzauer okazał się najlepszy w pierwszym treningu po skoku na 129,5 metra. Drugi był Kamil Stoch (128 m), a trzeci – Anders Bardal (126 m). Na czwartym miejscu uplasował się kolejny z „biało-czerwonych” – Dawid Kubacki (122,5 m).

Wyniki I treningu:

 
zawodnik
kraj
odległość
1
Gregor Schlierenzauer
AUT
129,5 m
2
Kamil Stoch
POL
128,0 m
3
Anders Bardal
NOR
126,0 m
4
Dawid Kubacki
POL
122,5 m
5
Stefan Kraft
AUT
122,0 m
6
Thomas Diethart
AUT
124,5 m
7
Wolfgang Loitzl
AUT
122,0 m
8
Lukas Hlava
CZE
124,5 m
9
Gregor Deschwanden
SUI
123,5 m
10
Jan Matura
CZE
121,5 m
11
Maciej Kot
POL
119,5 m
19
Piotr Żyła
POL
114,5 m
23
Jan Ziobro
POL
110,5 m
34
Klemens Murańka
POL
107,0 m
 

W drugim treningu najlepszy skok oddał Kamil Stoch (125 m), za nim uplasował się Stefan Kraft, który poszybował aż na 133 metr, jednak miał znacznie bardziej sprzyjające warunki. Trzeci był ponownie Anders Bardal (122,5 m).

Wyniki II treningu:

 
zawodnik
kraj
odległość
1
Kamil Stoch
POL
125,0 m
2
Stefan Kraft
AUT
133,0 m
3
Anders Bardal
NOR
122,5 m
4
Gregor Deschwanden
SUI
124,5 m
5
Michael Hayboeck
AUT
122,0 m
6
Jakub Janda
CZE
121,0 m
7
Roman Koudelka
CZE
121,0 m
8
Wolfgang Loitzl
AUT
119,0 m
9
Dimitry Vassiliev
RUS
120,0 m
10
Dawid Kubacki
POL
118,0 m
12
Jan Ziobro
POL
116,5 m
13
Piotr Żyła
POL
115,0 m
21
Klemens Murańka
POL
115,5 m
23
Maciej Kot
POL
111,0 m

PEŁNE WYNIKI TRENINGÓW

W porannych próbach nie wzięło udziału wielu skoczków, także z czołówki PŚ, m.in. Peter Prevc, Noriaki Kasai i Severin Freund.

Kolejne serie treningowe zaplanowane są na godz. 16:00, a o godz. 18:00 odbędą się kwalifikacje. Pełny program PŚ w Falun jest dostępny TUTAJ.

 

informacja własna

Dodaj komentarz