KRZYSZTOF BIEGUN dla SkokiPolska: „APETYT ROŚNIE W MIARĘ JEDZENIA”

KRZYSZTOF BIEGUN dla SkokiPolska: „APETYT ROŚNIE W MIARĘ JEDZENIA”

Biegun Krzysztof wywiad fot.M.Grzywa - KRZYSZTOF BIEGUN dla SkokiPolska: "APETYT ROŚNIE W MIARĘ JEDZENIA"Sezon zimowy już za pasem o czym można było się przekonać na konferencji PZN. Skoczkowie już myślami są w Sochi i pilnie trenują aby wrócić z Rosji z medalami. Poza igrzyskami odbędą się także MŚ Juniorów, do których ciężko przygotowywują się nasi juniorzy, m.in. Krzysztof Biegun, któremu zadaliśmy kilka pytań:

SkokiPolska: Krzysiek, jesteście po zgrupowaniu w Dubrovniku. Czy według Ciebie taka forma treningu to dobry pomysł?

Krzysztof Biegun: Tak, myślę, że to zdecydowanie dobry pomysł. Jest to ciekawe urozmaicenie. Nie jedziemy na skocznię tak jak zazwyczaj tylko pływamy kajakami czy gramy w tenisa. Chodziło przede wszytskim o zregenerowanie sił i to się udało.

SP: Wybieracie się ponownie do Oberstdorfu na treningi. Nad czymś szczególnie będziesz pracował?

K.B.: Mam jeszcze kilka rzeczy, które muszę doszlifować, ale to małe elementy techniczne. Chodzi głównie o skoki na torach lodowych.

Biegun Krzysztof fot.M.Grzywa - KRZYSZTOF BIEGUN dla SkokiPolska: "APETYT ROŚNIE W MIARĘ JEDZENIA"

 

SP: Rozpocząłeś właśnie współpracę z nowym sponsorem – Wagrafem. Jak się na nią zapatrujesz?

K.B.: Jestem zadowolony, że udało mi się rozpocząć z nimi współpracę i mam nadzieję, że będzie ona owocna. Moi koledzy są zadowoleni, więc myślę, że i ja będę.

SP: Twoje cele główne i te bardziej osobiste na nadchodzącą zimę?

K.B.: Moim celem są przede wszystkim Igrzyska i Mistrzostwa Świata Juniorów. Mam nadzieję, że będę na te imprezy w jak najlepszej dyspozycji. O swoich prywatnych celach nie będę mówił głośno, aby nie zapeszyć. Reasumując – cały sezon skakać dobrze i robić swoje.

SP: Wygrana w Japonii zaostrzyła apetyt?

K.B.: Oczywiście, zmotywowała przede wszystkim do dalszej pracy, do osiągania coraz lepszych wyników. Apetyt rośnie w miarę jedzenia, prawda?

 

rozmawiała Maria Grzywa

 

 

 

Podziel się: